dJ Talks – GDPR:
Roodlicht of Rotonde?

dJ Talks” is een podcast reeks van negen afleveringen die tot doel heeft de complexiteit van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) te ontrafelen voor ondernemers, met gebruik van lekentermen en praktijkvoorbeelden. Dit initiatief komt voort uit het succesvolle boek “GDPR. Roodlicht of rotonde?” geschreven door Kris Seyen, Duygu Öztürk en Larissa De Keyser in 2023, dat verschillende blogposts samenvoegde die door het team van deJuristen over dit onderwerp werden geschreven.

Op een unieke manier is de inhoud van het boek omgezet in dialoogvorm via ChatGPT, waardoor boeiende gesprekken tussen de experts Kris Seyen en Duygu Öztürk gesimuleerd werden. Bovendien is de technologie van ElevenLabs gebruikt om de stemmen van Seyen en Öztürk te klonen, wat zorgt voor een authentieke en dynamische luisterervaring. Zelfs de muziektunes en liedteksten van de podcast zijn door AI gegenereerd, wat het potentieel van AI in contentcreatie laat zien.

Kris Seyen, Managing Partner van deJuristen, licht toe: “Als juridisch adviseurs is het onze taak om niet alleen de complexe wetgeving te navigeren, maar ook om deze toegankelijk te maken voor degenen die er het meest worden door beïnvloed – de ondernemers. Bij deJuristen begrijpen we het belang van het uitrusten van ons publiek met de juridische basiskennis die essentieel is voor hun bedrijfsvoering. Het is een wederzijdse verrijking: net zoals wij de bedrijfsverhalen van onze klanten moeten begrijpen, wordt ons advies effectiever als onze klanten juridische basisreflexen ontwikkelen. Voor een klein kantoor als het onze was het een uitdaging om deze boodschap breed uit te dragen, maar dankzij generatieve AI kunnen we nu met minimale inspanningen een veel groter publiek bereiken en bedienen.”

De samenwerking met Raccoons, een leider in innovatieve technologische oplossingen, was cruciaal voor de realisatie van dit project. Hun expertise in geavanceerde technologieën en gebruikersgericht ontwerp speelde een cruciale rol in de productie van de podcastserie.

“Een jaar geleden was dit project technisch nog onmogelijk, maar nu hebben we bij Raccoons, in samenwerking met deJuristen, een volledige podcastserie in het Nederlands gecreëerd met behulp van AI. Natuurlijk is het nog steeds artificiële intelligentie, en dat is soms merkbaar, maar het toont aan hoe krachtig deze technologie kan zijn. Gecombineerd met menselijke expertise, in dit geval op juridisch gebied, hebben we een indrukwekkend eindproduct kunnen realiseren. ‘dJ Talks’ is een perfect voorbeeld van hoe technologie en menselijke kennis samen iets buitengewoons kunnen creëren”, aldus Daphné Vermeiren, Marketing Manager bij Raccoons.

De eerste aflevering van “dJ Talks” zal beschikbaar zijn op 30 januari 2024 en dit op de voorkeurskanalen van de luisteraars. Deze aanpak benadrukt het engagement van deJuristen en Raccoons om technologie te benutten voor bredere educatieve doeleinden en om complexe juridische onderwerpen toegankelijk en boeiend te maken voor een breed publiek.

Bekijk onze diensten

Information Technology

Intellectuele Eigendom

Privacy

e-Compliance