Web Development & Web Design

Je bent een developer of een creative en hebt nog nooit een dispuut gehad met één van je klanten? Proficiat, je behoort bij de lucky few. Maar zelfs dan is het beter voorkomen dan genezen. Er duiken regelmatig problemen opduiken rond vragen als ‘aan wie behoort de intellectuele eigendom nu toe?’, ‘wat moet ik zien als meerwerk en mag daarvoor een factuur gestuurd worden?’, ‘wat moet ik beschouwen als een finaal opgeleverd werk?’ enzovoort. Indien hier geen duidelijke contractuele bepalingen over zijn, kom je terecht in een discussie die zijn einde vaak pas kent als het voor beide partijen te laat is.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de aangeleverde content voor op de websites juridisch correct is. Standaard zou iedere website immers een privacy policy, cookie policy en disclaimer moeten hebben om bezoekers op een gepaste en juridische manier te informeren. Wij kunnen jouw klanten hier natuurlijk ook bij helpen met onze website package die wordt aangeboden in onze shop.  

Creative contracten

Zorg er dus altijd voor dat je een duidelijke overeenkomst hebt met jouw klant voor je aan een opdracht start. Dit zal er toe leiden dat je vrij bent van kopzorgen en dat je met een gerust gemoed kan starten aan een opdracht.

Misschien zelfs nog beter, is er voor zorgen dat je een set algemene voorwaarden hebt. Deze kan je meesturen met je offerte en op die manier weet elke opdrachtgever welke regels er verbonden zijn aan een samenwerking met jouw bureau. Zo heb je een aantal spelregels om op terug te vallen en hoef je niet altijd op voorhand rond de tafel te gaan zitten met je opdrachtgever om een contract te bespreken. Daar stopt onze dienstverlening echter niet. 

Onze juristen onderhandelen ook met je opdrachtgever, wanneer dat nodig mocht blijken. Geen agressieve praktijken, maar wel een duidelijk kader afspreken in een amicale, gemoedelijke sfeer. Zelfs als het fout zou lopen, staan we voor je klaar als ervaren bemiddelaar.

Website package

Ben je van plan om een nieuwe website te bouwen voor jouw onderneming, dan is het belangrijk om de juiste juridische documenten te implementeren. Wettelijk is iedere onderneming immers verplicht om klanten te informeren wanneer goederen of diensten op internet worden aangeboden. Ook wanneer je niets via jouw website wenst te verkopen, maar wel gebruik maakt van cookies of andere trackers, zal je steeds in overeenstemming moeten zijn met de privacywetgeving.

Het gevaar schuilt echter in het gebruik van standaardteksten of het kopiëren van teksten op andere sites. Niet alleen maak je hierdoor een inbreuk op andermans auteursrechten, maar riskeer je bovendien dat de FOD Economie en/of de Gegevensbeschermingsautoriteit je op de vingers tikt. Of erger nog, dat ze  jouw onderneming een boete opleggen.

deJuristen biedt jou daarom de oplossing om jouw teksten te laten nakijken en updaten in overeenstemming met de geldende wetgeving.