Prestigieuze award voor juridische robot Lee & Ally (persbericht)

19 oktober 2017 | AI, Nieuws

#

Juridische robot Lee & Ally bekroond met allereerste Belgische Legal Tech award.

BRUSSEL, 19.10.2017 – Lee & Ally, de juridische robot gebaseerd op artificiële intelligentie, werd gisterenavond bekroond met de eerste Legal Tech award, georganiseerd door Trends Legal Awards. Lee & Ally is een product van theJurists Europe (deJuristen/lesJuristes) en wordt momenteel aangeboden als bèta-versie.

De prestigieuze Trends Legal Awards was gisterenavond toe aan haar twaalfde editie. Voor de eerste keer in haar geschiedenis stond Legal Tech (de verzamelnaam voor innoverende projecten binnen de juridische sector) als aparte categorie geafficheerd. deJuristen kaapte met Lee & Ally de award weg voor ‘Meest beloftevolle Legal Tech company/start-up in België’.

Het is een enorme erkenning voor het volledige team.”, stelt Matthias Dobbelaere-Welvaert, managing partner bij theJurists Europe. “De klassieke juridische markt is al decennia lang onveranderd gebleven. We zijn oprecht verrast dat de Trends Legal Awards oog had voor nieuwe initiatieven en uiteraard bijzonder dankbaar voor de award. De juridische sector in België heeft nog een lange weg te gaan, maar we komen er wel.”

Legal tech in België

deJuristen is niet het enige kantoor dat bezig is met Legal Tech in België. Jan-Willem Lust, Head of Legal: “De sector heeft het voorbije jaar een enorme vlucht genomen. We zien allerlei bedrijfjes en kantoren met nieuwe technologie komen die het juridische landschap wakker schudt. Initiatieven als Lex.be (ook genomineerd), Jureca, LexGo, Unpaid.be, Lawbox en vele andere zorgen ervoor dat zowel bedrijven als consumenten op een laagdrempelige manier met recht in contact kunnen komen. Dergelijke evolutie is enkel maar toe te juichen. Ook de uitbouw van LegalTech Belgium zet ons Europees op de kaart.”

Kostenplaatje van eén miljoen euro

theJurists Europe haalde eerder in Q4 2016 één miljoen euro binnen voor de uitrol van Lee & Ally. theJurists Europe klopte daarvoor aan bij zijn bestaande investeerder, Cronos. Het bedrijf is nu in onderhandeling voor een Series-A investering om het platform verder internationaal uit te bouwen.

Onze diensten

Information Technology

Intellectuele Eigendom

Privacy

e-Compliance