Soms hebben we al eens moeite uit te leggen waarom een cliënt die bepaalde juridische tool nodig heeft. Niet zo bij het merkenrecht: het buitengewone en immense belang van de merkregistratie spreekt immers voor zich. Als ondernemer ben je dagelijks in de weer om de reputatie van je bedrijf sterker te maken. Bescherm ze dan ook, en laat je merk vastleggen.    

Het merkenrecht laat je toe om je (handels)naam of logo permanent te gaan beschermen. Geen bekommernis om concurrenten meer, enkel zekerheid en gemoedsrust. Wij beheren en bewaken je merknaam en registratie, en jij concentreert je verder op je onderneming, zonder zorgen. 

Hoe gaat dit nu precies in zijn werk? Wel, eerst en vooral kies je de geografische zone waarin je werkzaam bent (of waarin je merk bekend is). Immers, je kan kiezen tussen een Benelux, Europees of internationaal merk. Een registratie is meteen geldig voor tien jaar en kan niet gewijzigd worden (tenminste, voor wat de naam en regio betreft). Je doet er dus goed aan op voorhand na te denken in welk gebied je jouw merknaam wil inzetten. 

Deze merken gingen je al voor

Afhankelijk van het gebied waarin je bescherming zoekt zijn er twee standaard mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een Benelux-merk, wat € 444 kost voor tien jaar, of voor een Europees merk, waarvoor de prijs € 1.200 bedraagt, uiteraard eveneens voor 10 jaar. Wil je internationale bescherming (buiten Europa), dan overleggen we want elk land hanteert andere registratiekosten.

In elk geval: onze prijs garandeert je een volledige dienstverlening: dus niet enkel het indienen van de aanvraag en het betalen van de registratietaksen, maar vooral ook een voorafgaand klassenonderzoek (voor welke categorie van goederen of diensten wil je bescherming?) en een vergelijkend  merkonderzoek (zijn er geen oudere gelijkaardige merken die later een probleem zouden kunnen blijken voor de registratie van jouw merk?). Maar ook de volledige opvolging van de communciatie met het merkenbureau, vanaf indiening tot publicatie en uiteindelijk registratie, is inbegrepen in de prijs. En daar bovenop krijg je meteen 6 maanden gratis merkbewaking (wij kijken voor jou of er later geen gelijkaardige aanvragen worden ingediend die jouw merk schade zouden kunnen toebrengen). Geef toe: een betere deal krijg je nergens!  

En we gaan nog verder: wanneer uit het merkenonderzoek zou blijken dat een succesvolle registratie onzeker is, en je beslist de procedure stop te zetten, dan krijg je enkel een factuur voor de onderzoeksuren (dus niet voor de registratiekost). We rekenen dus enkel wanneer we effectief iets kunnen doen voor jou.