Intelligent Legal Rebels

Wie zijn deJuristen?

deJuristen is een eigentijds juridisch nichekantoor, en erg trots op haar unieke pioniersrol inzake internetrecht op de Belgische markt. Als rebelse juridische experten combineren onze mensen hun juridische know-how met specifieke domeinkennis en innoverende inzichten.

Wij staan voor een open en transparante dienstverlening die als doel heeft een bruikbare oplossing aan te reiken. Onze creatieve aanpak bouwt steeds verder op een grondig inzicht in uw probleem, waarbij onze hands-on partners steeds nauw betrokken blijven gedurende het hele traject.

Het team van deJuristen heeft zijn thuisbasis in Gent en wordt geleid door  Kris Seyen.

Vraag of juridisch conflict? Wij staan klaar met een helder, to-the-point en bruikbaar advies.

Wat doen deJuristen?

Je kan bij deJuristen terecht voor alle vragen rond IT (Information Technology of Informatie Technologie), IP (Intellectual Property of Intellectuele Eigendom), Privacy, en e-Compliance.

Onze rebelse juridische experten adviseren hier over zowel grote bedrijven, KMO’s, start-ups als vrije beroepen en zelfstandigen. Dat betekent onder meer dat wij voor jou leesbare, transparante en bruikbare contracten kunnen maken, je merk of logo kunnen registeren in de Benelux en ver daarbuiten, je wegwijs kunnen maken in de regels rond GDPR, of dat we je kunnen bijstaan om je nieuwe webshop juridisch piekfijn te maken.

deJuristen streven continue naar eenzelfde finaliteit: een doorgedreven focus op de 4 kern domeinen, een uitmuntend scherp inzicht, en een business acumen waar de klant van profiteert. Dit maakt deJuristen tot wat zij vandaag is: een exceptioneel en markant juridisch nichekantoor.

Innovation

Technologie is niet weg te denken uit onze maatschappij. De snelheid van technologische ontwikkelingen en de impact ervan op ons dagelijkse leven, kunnen niet overschat worden. Tegenover deze innovatieve, disruptieve denkwereld, staat de logge traagheid van de regelgever en de risico-averse leefwereld van hen die de regels moeten toepassen.

Wat met auteursrechten op creaties door artificiële intelligentie? Hoe regelen we de aansprakelijkheid van autonome systemen zoals zelfrijdende wagens? Welke rechten kan je claimen op big data? Hoe verhoudt mijn recht op privacy zich tot andere rechten?

deJuristen willen hier een brug slaan door technologie te omarmen, met oog voor nieuwe juridische systemen en hoe deze richting kunnen geven aan technologische ontwikkelingen.

Maak kennis met ons team

Kris Seyen

Partner

Over kris

Kris brengt 25 jaar juridische en ondernemingservaring naar deJuristen.
Door een opleiding in rechten, maar ook in beleids- en bedrijfsinformatica, adviseert hij met plezier in technologie-georiënteerde materies zoals IP, privacy en digital transformation. Zijn transactionele ervaring in uiteenlopende sectoren maakt dat hij de noden van de ondernemer perfect kan inschatten.

E-mail: kris@dejuristen.be

Jolien Beyens

Sr. Legal Adviser & e-Compliance Chair

Over Jolien

Haar doorgedreven zin voor legal research en de kennis die ze heeft verworven in haar manama in ICT-recht en Intellectuele Eigendom, maakt dat Jolien het voortouw neemt wanneer complexe dossiers rond innovatie zich aandienen. Opgeleid aan de balie en met ervaring als bedrijfsjuriste in een groot juridisch department, zorgt Jolien dat alle stakeholders intern en extern aan bod komen.

E-mail: jolien@dejuristen.be

Sarah Dello

Sr. Legal Adviser & IP/IT Chair

Over Sarah

Sarah brengt vele jaren ervaring met zich mee als legal counsel in verschillende sectoren, waaronder software en ICT, pharma, en biotech. Werken rond innovatie en technologie betekent voor haar een streven naar perfect uitgebalanceerde overeenkomsten en een pragmatische benadering. Haar heldere communicatiestijl zorgt ervoor dat er een brug gebouwd wordt tussen recht en technologie.

E-mail: sarah@dejuristen.be

Duygu Öztürk

Legal Adviser & Privacy Chair

Over Duygu

In de slipstream van de aandacht voor Privacy zitten vandaag honderd-en-één steeds evoluerende regeltjes. Duygu slaagt er in om steeds mee te evolueren, en met de nodige aandacht voor de noden van de onderneming tot pragmatische oplossingen te komen waar nodig, en de risico’s helder in te schatten en uit te leggen.

E-mail: duygu@dejuristen.be

Sofie Moore

Legal Adviser

Over Sofie

Sofie is gepassioneerd door het intellectueel eigendomsrecht en laat zich helemaal gaan in het merkenrecht. Haar brede interesses in (beeldende) kunst, muziek en dans maken van haar de ideale gesprekspartner voor creatives die beroep doen op deJuristen.

E-mail: sofie@dejuristen.be

Emilia Seyen

Paralegal

Over Emilia

Emilia studeert aan de Arteveldehogeschool. Ze is een creatieve duivel-doet-al en gepassioneerd door social media en marketing. Hiermee ondersteunt ze de digitale aanwezigheid van deJuristen, terwijl ze het beheer van de merkenportefeuille voor onze klanten mee opvolgt.

E-mail: emilia@dejuristen.be

Larissa De Keyser

Legal Adviser

over Larissa

Larissa is gebeten door een technologische kijk op de juridische ontwikkelingen binnen onze maatschappij. Haar expertise in privacy en data protection wordt dan perfect ook aangevuld door haar interesse in information security. Larissa’s skills komen dan ook perfect tot hun recht binnen het privacy team van deJuristen!

 

E-mail: larissa@dejuristen.be

Chloë Vanderstraeten

Legal Adviser

over Chloë

Chloë heeft (letterlijk) een brede kijk op de wereld. Na haar uitwisselingsproject in Nieuw-Zeeland, waar ze kennis maakte met common law, heeft ze zich verdiept in het consumentenrecht – het aandachtspunt voor ondernemingen die in B2C actief zijn in e-Commerce. Zij zal binnen deJuristen dan ook het domein van e-Compliance, met talloze (Europese) wetgevende initiatieven, mee opvolgen en uitbouwen, en vertalen naar ondersteuning voor onze klanten.

 

E-mail: chloe@dejuristen.be

Judith Fierens

Legal Adviser

over Judith

Met haar bachelorproef over de privacy aspecten van het e-Health platform en een masterproef over artificiële intelligentie en genderdiscriminatie, zit Judith helemaal in het oog van wat deJuristen vandaag bezig houdt: de ontwikkeling van het recht in samenhang met technologie. Judith’s heldere communicatiestijl en oplossingsgericht denken is dan ook een troef om in te zetten voor de ondernemers die beroep doen op deJuristen!

E-mail: judith@dejuristen.be

Romeo Van Overbeke

Trainee

over Romeo

Jouw naam hier?

Jouw naam hier?

Ben je een ondernemende jurist(e) en wil je mee aan ons verhaal schrijven? Contacteer ons dan snel op hallo@dejuristen.be!

Testimonials

Herwig Huysmans, General Manager Conundra:

Kris en zijn team bij deJuristen ondersteunen reeds geruime tijd Conundra in complexe projecten. Hun inzet wordt gekenmerkt door gedetailleerde kennis van ICT contracten, waarbij zij vaak een cruciale rol hebben gespeeld bij het afsluiten van zeer veeleisende contracten. Hun beoordeling en perspectief geeft een bijzondere inkijk in de uitdaging van juridische risico’s en de praktische implementatie bij de beheersing ervan.

Bert Six, manager Artoso:

Bij Artoso bouwen we oplossingen voor onze klanten. Wanneer meer dan 100.000 leerlingen van de Vlaamse kunstacademies gebruik maken van ons platform mijnacademie.be, is het dan ook essentieel dat dit gebeurt onder de juiste omstandigheden, zodat iedereen dit veilig en comfortabel kan doen. deJuristen hebben geluisterd naar onze noden, actief meegedacht over scenario’s, en een juridisch kader uitgewerkt dat ons platform ondersteunt.

Celine Buysse, manager Bureau Blanc

Bij Bureau Blanc willen we dat onze klanten zorgeloos kunnen genieten van de creaties die we voor hen maken. Bij deJuristen hebben we een partner gevonden die exact hetzelfde nastreeft. Het team adviseert in de prille ontwerpfase, zorgt voor de registratie van een hele portefeuille aan merken, en beschermt deze met succes tegen inbreuken!

Sabine Fandino, CFO Dries Van Noten

Op het ogenblik dat Dries Van Noten de beslissing nam om voor de verschillende winkels in Antwerpen, Parijs en Los Angeles ook een webshop te voorzien, hebben we bij deJuristen de ideale partner gevonden om snel te schakelen en de juridische onderbouw in goede banen te leiden. Het team geeft blijk van een degelijke kennis van de do’s en don’ts waarbij het tegelijk open staat voor de praktische uitdagingen en noden van de ondernemer.