Intellectuele Eigendom

Elk individu heeft wel een idee over eigendom, zeker wanneer het over materiële goederen gaat. In onze informatiemaatschappij wordt echter ook veel waarde gecreëerd door zaken die niet meteen tastbaar zijn! De kennis van onze ondernemers brengt immers creaties voort die economisch belangrijk zijn, en dus ook door het recht beschermd worden: voor deze “creaties van de geest” bestaat er een hele set van regels binnen het recht van  de intellectuele eigendom. Deze regels geven je tijdelijk en voor een bepaald territorium een exclusief exploitatierecht.

Je kan bij deJuristen dan ook terecht voor adviesverlening omtrent deze intellectuele eigendom, waaronder auteursrechten, merkbescherming, modelbescherming, i-depot en domeinnamen.

Creatieve geesten : bij deJuristen sluiten we jullie in ons hart. Al gaat het bij het literaire en artistieke meestal om de kunst, je moet er tot slot ook van kunnen leven. Dus zorgen wij voor goede contracten zodat je je auteursrecht op een veilige manier ten gelde kan maken. En dat geldt in het bijzonder voor developers en creatives!

Investeer je in de ontwikkeling en promotie van je eigen identiteit als ondernemer, of je product of dienst? Denk tijdig aan de bescherming van je handelsnaam, merk, en domeinnaam. Het zou jammer zijn dat op een dag al je inspanning in het water vallen door een kaper op de kust!

Een registratie opstarten voor een merk lijkt eenvoudig – het uitbouwen van een sterk en krachtig merk is echter lang niet vanzelfsprekend. We helpen je graag vooruit, en behoeden je van een vals gevoel van comfort. Ook in de juridische omkadering van je zaken: heldere en duidelijke contracten, zodat je je volledige kan toeleggen op wat écht telt! 

Graag vrij van kopzorgen? Samen schrijven we een mooi succesverhaal. Overtuigd? Wacht dan niet langer, en kijk hoe we jou kunnen helpen.

je creatie is geld waard

Wat we beschermen

Auteursrechten

Iedereen die creatief bezig is, wordt geconfronteerd met auteursrecht!

Merken

De naam van je product, onderneming of dienst kan beschermd worden via het merkenrecht.

i-Depot

Een idee op zich kan je helaas niet laten beschermen. Je kan het wel laten vastleggen in een register, zodat je kan bewijzen dat je de eerste was.

Tekeningen & Modellen

Het tekeningen- en modellenrecht geeft de mogelijkheid om jouw 2D- en 3D-aanzichten te beschermen.

Domeinnamen

Je domeinnaam is de toegang tot je onderneming. Wat nu als jouw gewilde domeinnaam al in handen is van iemand anders?

IP Advisory

Intellectuele Eigendom neemt een centrale plaats in bij zakelijke activiteiten. Een goede strategie zal de waarde ervan dan ook beschermen en doen groeien.

Bekijk onze andere diensten

Information Technology

Privacy

e-Compliance